מחקר מילות מפתח – כי מילת מפתח אחת שווה אלף הקלקות
קידום אתרים אורגאני הוא מסוג הדברים המחויבים כיום עבור בעלי אתרים, המעוניינים בכך שהאתר שלהם ישיג את יעדיו. קידום אתרים הוא המפתח לכך שבעת חיפוש מילות מפתח בגוגל יצוף האתר כלפי מעלה, יקבל את הזרקור הראוי ויעלה כבר בעמוד התוצאות הראשון. בין אם תבחרו לבצע קידום אתרים אורגאני או קידום אתרים בתשלום (Pay Per Click), הרי שבשני המקרים תידרשו לבסס את הקידום על תוכן ולשם כך בדיוק נועד מחקר מילות מפתח.
מחקר מילות מפתח כפילוח שיווקי
מחקר מילות מפתח דומה מאוד לפעולה של פילוח שוק – ראשית יש לבצע מחקר מילות מפתח שיציף את המילים המשמעותיות והטובות יותר המובילות להזדמנות שיווקית נכונה, כלומר – מחקר מילות מפתח שיציף את המילים להן יש ביקוש אולם השוק הקיים – נמוך. בצורה כזו יכולים אתרים (קטנים בעיקר) ליצור שוק נישה ייחודי ומשם לצמוח.
מחקר מילות מפתח נדרש להתבצע בהדרגתיות, לפי סדר עדיפויות, כשבראש הרשימה ימקם מחקר מילות מפתח את המילים החשובות והטובות ביותר, כך שנתח התקציב הגדול ביותר יוקדש להן (בעת קידום PPC).
מחקר מילות מפתח – איך מוצאים את המילים הטובות?
לבעלי אתרים יש נטייה לבצע מחקר מילות מפתח שבסופו יבחרו במילות מפתח בנות מילה אחת, או כלליות מאוד – לדוגמא "כלבים", "עורכי דין" או "שמפו לשיער". מחקר מילות מפתח שכזה אינו רלוונטי, מה גם שגוגל אינו אוהב מילות מפתח בנות מילה אחת. גם אם מילות מפתח אלה ישולבו בטקסט אולם לא באמת ישתייכו אליו, הרי שגם אם האתר יופיע בדף הראשון של התוצאות של גוגל, וגם אם העמוד יזכה להקלקות רבות, הרי שאם התוכן הוא אחר ממה שהגולשים מצפים לו - הם לא הגולשים המתאימים לאתר.
מהם המקורות לביצוע מחקר מילות מפתח ?
1. מחקר מילות מפתח יתבסס קודם כל על שם החברה, שם המוצר ושם העסק שמאחורי האתר.
2. מקור נוסף ואיכותי מאוד עבור מחקר מילות מפתח הוא קבצי הלוג של האתר, המכיל את הנתונים שהובילו גולשים אל האתר עצמו (אילו מילות חיפוש הקישו בגוגל ?)
3. שימוש בכלים מסחריים לביצוע מחקר מילות מפתח, דוגמת Google Keywords ואחרים.
4. מחקר מילות מפתח מבוסס גם מדד התחרות. נסו להריץ את מילות המפתח המבוקשות בגוגל ובדקו כמה אתרים עולים בעת הקשתם, במידה ועולים אתרים רבים מדי, יתכן כי מדובר במילות מפתח נפוצות מדי וכדאי לבחור במילים אחרות.